HIV-vel fertőztem meg a barátnőmet

Ígéretemhez híven, itt az újabb HIV történet. Ferenc jóvágású, udvarias fiatalember. Heteroszexuális. Tartós kapcsolatban élt, mikor kiderült a betegsége. Sajnos az ő további sorsáról nincs információm, de amint lesz, megosztom veletek. Azoknak, akik a HIV sorozat első bejegyzését nem olvasták volna, a beszélgetések az Üvegfalon túlról című, 2006-ban megjelent könyvemből valóak, melyben HIV fertőzött és AIDS beteg emberek vallanak érzéseikről. Azt is csak ismétlésképpen jegyzem meg, hogy a HIV testnedvekkel terjed! (Kézfogással, érintéssel nem!!!) Az AIDS betegség pedig a HIV- fertőzés utolsó szakasza, egy késői következmény, de az orvostudománynak hála, a modern gyógyszeres kezelés mellett kevés az esély arra, hogy a fertőzés AIDS betegséggé fordul át)

Ferenc harmincnyolc éves volt a beszélgetésünk idején. Elmondása alapján nem tudja, mikortól lehet beteg. Őszintén bevallja azt is, ő maga is megfertőzött valakit.

Tudod, kitől fertőződtél meg?

Nem. Csak tippelni tudok. A lánnyal, akire gondolok, háromszor – négyszer lehettem együtt. Rá gyanakszom, de más változat is lehetséges. Van több lány, akit nem tudok elérni. Azok közül, akiket elértem, mindenki negatív. Egy kivételével. Őt én fertőztem meg.

Hogyan derült ki, hogy HIV- pozitívak vagytok?

Anikó szólt nekem. Anikóról tudni kell, hogy ő valódi hipochonder. Nagyon durva! Amíg együtt jártunk, hetente háromszor biztos voltunk orvosnál. Hol azt képzelte be, hogy agydaganata van, hol valami mást. Ha olvasott egy betegségről, azt azonnal érezni kezdte magán. Egyszer aztán olvasott a HIV-ről és rögvest felfedezni vélte magán a tüneteket. Elment szűrésre és pozitív lett. Mikor elmondta, nem hittem neki.

Első gondolatod?

Az, hogy ne szívass! Ez nem igaz! A legjobb barátom épp Anikó bátyja, csak amikor ő szólt, hogy van valami, akkor hittem el. Megadta a doktor számát, felhívtam és ő megerősítette. Megcsináltattam a szűrést, a leletek alapján kiderült, én fertőztem meg!

Anikó felelősségre volt a történtekért?

Akkor, ott nem. Én ájultam el majdnem, hogy ekkora bajt okoztam. Ráadásul az ő eredményei – sajnos – rosszabbak.

A HIV – fertőzés miatt szakítottatok?

Mikor kiderült, hogy betegek vagyunk, még együtt maradtunk egy-két hétig. Aztán rájött, hogy gyűlöl, akkor jött ki belőle a harag. Ez az állapot úgy egy hónapig tartott, majd megpróbáltuk újra együtt, de nem ment. Csak arra kértem, hogy a veszekedések alatt ne vágja a fejemhez a történteket, de ezzel persze könnyű volt takarózni. Szakítottunk. Azóta ő már találkozott egy fiúval, és a mai napig együtt vannak. Nálam is kialakulóban van valami.

Amióta tudsz a HIV- pozitivitásodról, volt Anikón kívül mással is szexuális kapcsolatod?

Igen. Ő negatív. Nem mondtam el neki, hogy fertőzött vagyok. Védekeztünk. Kicsit értetlenül is nézett rám, amiért ragaszkodtam az óvszerhez.

Sor került volna az aktusra, ha tud a titkodról?

Nem valószínű.

Megtetszik egy lány. Befolyásolja a következő lépésedet a HIV jelenléte?

Maximálisan. Ne viccelj! Ma már csak fertőzött lánnyal tudom elképzelni a dolgokat. Volna még sok lehetőségem, kapok biztatást is. A lányok nem értik, miért nem lépek valamit.

Mennyire tudsz feloldódni szex közben?

Zavar a dolog, úgyhogy nem igazán. Anikóval például, miután kiderült a fertőzöttségünk, félve közeledtünk egymáshoz. Nem mertünk egymáshoz nyúlni. Furcsa helyzet volt. Mire képesek lettünk volna feloldódni, szakítottunk.

Mit vársz a jövőtől?

Társat! Nem tudnék tartósan egyedül élni. Szeretnék családot is. Mindig gyarló ember voltam. Nagy kocsi, nagy ház, de átértékelődtek a dolgok. Most már beérem a nyugodt élettel.

Tájékozott vagy az AIDS témakörben is?

Nem nagyon. Előtte hallottam róla, utána meg olvastam is. Rosszabbra gondoltam, mint amilyen valójában.

Semmi nem utalt a HIV- pozitivitásodra?

Nem. Egyszer volt egy lázas periódusom, úgy hat évvel ezelőtt. Ennyi. Nincsenek különösebb panaszaim, leszámítva, hogy könnyebben megfázom és a fogínyem gyakran begyullad.

Még egy éve sincs, hogy tudsz a betegségedről. Lelkileg miként éled meg a veled történteket?

Kb. egy hónapja depresszió elleni gyógyszert szedek. Segít. Vagy csak a tudat, hogy szedem. Ez az év olyan volt, mintha elátkoztak volna. Amihez nyúltam, abból gond lett, tönkrement, és még az is kiderült, hogy beteg vagyok. Ettől már csak jobb lehet, rosszabb nem.

Soha nem védekeztél az együttlétek alatt ezt megelőzően?

Dehogynem. Egyébként a legtöbb lány ellenzi az óvszert, Anikó sem szerette. Megbeszéltük, hogy óvszer nélkül szeretkezünk. Hiba volt.

Hozzávetőlegesen hány nővel volt nemi kapcsolatod?

Ötven és hatvan között.

Kinek mondtad el először, hogy HIV – fertőzött vagy?

Anikó ott velem a bátyjával, mikor kiderült. Aztán jöttek a lányok. Személyesen mondtam el nekik. Teljes ledöbbenés volt. Először megijedtek, aztán elmentek a tesztre. Próbáltam úgy időzíteni a dolgokat, hogy azt lássák, mennyire jól vagyok, nem kell félni. Minden egyes beszélgetésre felkészültem, hetente csak egy lánynak mondtam el.

Ezek szerint a családod nem tudja…

Nem. Senki nem nyerne azzal, ha tudná.

Támogatnának, ha kiderülne?

Biztos! De az is, hogy megkapnám, miért kellett nekem ennyi lány! Addig jár a korsó a kútra, míg el nem törik! Mellettem állnának, de be kell vallanom, nincs igazán szoros érzelmi kötődés közöttünk, bár szeretjük egymást.

Szeretnéd tudni, kitől kaptad a vírust?

Jó lenne tudni, de igazából teljesen mindegy! Nem boldogítana, ha tudnám. Valószínűleg nem szándékosan fertőzött meg az illető, talán még nem is derült ki róla, hogy beteg.

Soha nem fordult meg a fejedben, hogy HIV – tesztet csináltass?

Nem. Azt hittem, negatív vagyok. Tavaly év végén életbiztosítást kötöttem, és a biztosító elküldött vérvételre. Ott azt mondták, csinálnak HIV-tesztet is. Ezek szerint mégse csináltak.

Mit érzel a kötelező orvosi vizsgálatok előtt?

Eleve félek a vérvételtől. Már a kórházba elindulnom is rossz. Lassan azonban megszokom!

Ért már hátrányos megkülönböztetés a betegséged miatt?

Nem, mivel alig tudja valaki. Viszont a kórházban – szerintem- a heteroszexualitásom miatt néznek rám furcsán, hiszen kevesebb az ilyen fertőzött. Sajnos köztük vagyok…

 

Ha tetszett a bejegyzés, kérlek lájkold az Olvasónaplónk facebook oldalát. Klikk ide: https://www.facebook.com/olvasonaplonk/

Csak két mozdulat az egész! Köszönöm!

Szeretnéd elolvasni a következő, nem mindennapi történetet? Ha igen, lájkold a bejegyzést és írj kommentet!

Edina évek óta tartó együttélés után szembesült párja, Károly biszexualitásával. Mindezek tudatában, visszafogadta a hűtlen férfit, azzal a feltétellel, csak vele élhet nemi életet. (Ne kérdezzétek miért fogadta vissza, én sem értem, de nem vagyunk egyformák). Mégsem így történt… Aztán kiderült, mindketten HIV – fertőzöttek.  A szakítás borítékolható volt. Pro és kontra. Károllyal is találkoztam. Elmesélte, hogyan került a férfiak bűvkörébe, miért csapta be Edinát és milyen lett a viszonyuk a betegség után.

Megosztanád? Kattints a gombra!
Facebook

Szólj hozzá!